🥰 Smileys och människor emoji med deras betydelse

Här hittar du alla aktuella smileys och människor emojis för Whatsapp och Facebook samt en beskrivning av deras betydelse. Ha kul med att dyka in i den färgstarka världen av emojis!

Kategori: 🥰 Smileys och människor

U+1F600
Grinande ansikte U+1F600
😀 Grinande ansikte
Det flinande ansiktet 😀 uttrycker glädje, lycka och tillfredsställelse och är en mycket vanlig och populär emoji i digital kommunikation. Den används ofta för att helt enkelt säga hej, för att uttrycka glädje eller upprymdhet över något eller för att bryta upp en kort text. Lycka och gott humör är andra associationer som förknippas med denna emoji. I chattar kan det flinande ansiktet användas för att förmedla positiva känslor eller en vänlig stämning. Slutligen symboliserar 😀-emoji också humor och används för att hänvisa till något roligt eller underhållande.
U+1F603
Leende ansikte med öppen mun U+1F603
😃 Leende ansikte med öppen mun
Emojin med flinande ansikte och stora ögon 😃 symboliserar positiva vibbar, glada skratt och entusiasm. Den används ofta som en glad hälsning om gränslös glädje. I konversationer används den här emojien för att hänvisa till lyckliga stunder, roliga situationer eller spännande händelser. Stora ögon understryker intensiteten i känslan som förknippas med den här emojien. Den kan också skickas för att uttrycka en känsla av godkännande eller stöd, med fokus på den positiva energi och entusiasm som den förmedlar.
U+1F604
Leende ansikte med öppen mun och leende ögon U+1F604
😄 Leende ansikte med öppen mun och leende ögon
Ett leende ansikte med skrattande ögon 😄 representerar ett högt, stökigt och hjärtligt skratt, med de typiska skrattande emoji-ögonen som skiljer ett äkta leende från ett falskt. Det används ofta för att indikera humoristiska situationer, roliga skämt eller glädjestunder. I chattar kan emojin också skickas tillsammans med sarkasm eller ironiska kommentarer för att betona den humoristiska sidan av ett meddelande. Lycka och god humor är viktiga associationer. I slutändan förmedlar det en atmosfär av välbefinnande och munterhet som överförs till andra.
U+1F601
Grinande ansikte med leende ögon U+1F601
😁 Grinande ansikte med leende ögon
Ett strålande ansikte och skrattande ögon 😁. Den här emojien visar ett busigt flin som representerar lättsinnighet och sprudlande. Den används ofta för att visa att du är glad över en händelse, upphetsad eller bara lite generad. I konversation kan den här emojin användas för att uttrycka positiva känslor och entusiasm, oavsett om det handlar om personliga prestationer eller glada förväntningar. Skämt och munterhet är andra betydelser som förknippas med denna emoji. Slutligen symboliserar den förmågan att inte ta sig själv på för stort allvar och att få andra att le.
U+1F606
Leende ansikte med öppen mun och slutna ögon U+1F606
😆 Leende ansikte med öppen mun och slutna ögon
Jag kan inte sluta skratta! Utlöst av otroligt roliga eller löjliga situationer uttrycker den flinande och förvridna ansikts-emojin 😆 känslan av att vara på gränsen till ett skrattanfall. Den används ofta för att uttrycka glatt eller hånfullt skratt åt en händelse eller något som har hänt en annan person. I textkommunikation motsvarar denna emoji “XD“ och “><“ som textbaserade uttryckssymboler. I chattar används den för att ange humoristiska situationer eller skämt där skrattet blir okontrollerbart. I slutändan förmedlar emojin att man kan skratta åt livets absurditeter och samtidigt dela en gemensam humor med andra.
U+1F979
Ansikte som håller tillbaka tårar U+1F979
🥹 Ansikte som håller tillbaka tårar
Emoji 🥹, som visar ett lätt leende ansikte med tårar i ögonen, kan uttrycka olika känslor som tacksamhet, känslor eller stolthet. Samtidigt kan ilska eller ilska också vara orsaken till att tårarna knappt kan hållas tillbaka. Den används ofta för att uttrycka starka känslor i kommunikationen, och den känslomässiga tolkningen beror på sammanhanget. I konversationer kan denna emoji användas för att förmedla empati och medkänsla, särskilt när man diskuterar känslomässiga ämnen. Den används också för att uttrycka våra djupa känslor på ett autentiskt och rörande sätt, vilket betonar den mänskliga sidan av vår kommunikation.
U+1F605
Leende ansikte med öppen mun och kallsvett U+1F605
😅 Leende ansikte med öppen mun och kallsvett
Ett flinande ansikte med svettdroppar representeras av 😅-emoji. Den används för att uttrycka lättnad över att en knepig situation har hanterats framgångsrikt eller bara gått bra, till exempel ett viktigt möte. Den används också ibland för att uttrycka nervositet eller spänning inför kommande svåra händelser. I konversation förmedlar den här emojin att du kan hantera stressiga situationer med humor och lugn. Den visar hur man behåller optimism och munterhet under svåra tider och hur man delar dessa positiva känslor med andra.
U+1F602
Ansikte med glädjetårar U+1F602
😂 Ansikte med glädjetårar
Emojin 😂, som föreställer ett skrattande ansikte med glädjetårar, uttrycker att du knappt kan hålla dig på stolen av skratt. Den symboliserar en situation där något är så otroligt roligt att du är i tårar och i ett skrattanfall. Används ofta för att framhäva roliga eller underhållande ögonblick där du knappt kan hålla dig uppe av skratt. Intressant nog är denna emoji en av de mest populära och valdes till och med till årets ord 2015. 😂 emoji illustrerar hur skratt och humor för oss samman i kommunikationen och låter oss uppleva glädje och lycka tillsammans.
U+1F923
Rullar sig på golvet och skrattar U+1F923
🤣 Rullar sig på golvet och skrattar
Det är roligt! Uttryck av ren hysteri förmedlas av 🤣-emoji, som föreställer en person som rullar sig på golvet av skratt. Den symboliserar att något är så otroligt roligt att du knappt kan hålla tillbaka ditt skratt. Denna emoji är den visuella varianten av akronymen “ROFL“, som står för “rolling on the floor laughing“. Den används ofta för att uttrycka stunder av stor glädje och underhållning när du bokstavligen rullar dig på golvet av skratt. Dessutom uttrycker den förmågan att skratta tillsammans med andra åt humoristiska situationer och dela dessa minnesvärda ögonblick.
U+1F972
Leende ansikte med tårar U+1F972
🥲 Leende ansikte med tårar
🥲-emoji står för att man ler genom tuffa tider och symboliserar att man försöker vara positiv även i svåra stunder. Du ler genom smärtan istället för att vara riktigt glad. Det visar på förmågan att dölja sanna känslor bakom ett leende när man hanterar problem eller svåra stunder i livet. Denna emoji används ofta för att uttrycka sympati och förståelse för andras personliga svårigheter. Den påminner oss om att vi alla är människor och ibland använder ett leende som en sköld för att dölja våra verkliga känslor.
U+263A
Leende ansikte U+263A
 Leende ansikte
Jag är glad som en kung! Ett klassiskt, nöjt leende representeras av ☺ emoji och symboliserar ren lycka och tillfredsställelse. Ibland tolkas det som ett blygt flin och kan vara ett svar på en trevlig komplimang eller en trevlig händelse. Det används ofta för att uttrycka lycka och glädje, särskilt i situationer där ord inte räcker till. Denna emoji kan användas för att förmedla positiva känslor på ett vänligt och charmigt sätt. Den kommer garanterat att få mottagarens hjärta att slå snabbare och sätta ett leende på deras ansikte.
U+1F60A
Leende ansikte med leende ögon U+1F60A
😊 Leende ansikte med leende ögon
Med ett blygt, generat leende utstrålar 😊 emoji lyckan, nöjdhet, sinnesfrid och tacksamhet. De ljusa ögonen och röda kinderna som kännetecknar den här emojien symboliserar glädje och värme. I synnerhet representerar de röda kinderna en känsla av förlägenhet som ofta följer med en komplimang eller glad överraskning. Den används ofta för att förmedla positiva känslor och för att göra kommunikationen vänlig och varm. I textform kan 😊 emoji representeras av ^^. Använd den för att få din samtalspartner att le och förmedla en känsla av tillgivenhet och välvilja.
U+1F607
Leende ansikte med halo U+1F607
😇 Leende ansikte med halo
Ett himmelskt leende visas av 😇 halo-emoji, som symboliserar oskuld och godhet. Människor använder den för att uttrycka sina goda gärningar, sitt kärleksfulla beteende eller sin exemplariska attityd. Ibland används den här emojin på ett humoristiskt sätt för att visa en blinkande oskuld för mindre goda gärningar eller beteenden. Den förmedlar vänlighet och välvilja och ger en lekfull touch till kommunikationen. Du kan använda den för att lägga till charm och lätthet i dina meddelanden eller för att avrunda en humoristisk kommentar.
U+1F642
Lätt leende ansikte U+1F642
🙂 Lätt leende ansikte
Denna lätt leende emoji uttrycker en behaglig tillfredsställelse och inre frid. Den används för att få ett uttalande att verka vänligare, även om det inte nödvändigtvis är menat på det sättet. I vissa fall kan ett lätt leende till och med ha en sarkastisk underton, särskilt när ett leende verkar olämpligt i situationen. I sådana situationer kan det användas på ett humoristiskt sätt för att antyda en blinkning eller en ironisk kommentar. Det är idealiskt för att lägga till en mjuk, positiv touch i textmeddelanden eller för att få mottagaren att le.
U+1F643
Upp-och-nedvänt ansikte U+1F643
🙃 Upp-och-nedvänt ansikte
Jag menar inte allvar! Det omvända leende ansiktet 🙃 indikerar att du inte är seriös eller har en humoristisk underton. Det passar för tvetydiga uttalanden, ironiska kommentarer eller skämtsamma kommentarer. Det kan också användas för att uttrycka dumhet eller som svar på ett skämt. I konversationer understryker det den lekfulla karaktären hos ett meddelande och hjälper till att klargöra eventuella missförstånd om tonen i meddelandet. Dessutom betonar emojien lätthet och munterhet, även när ämnet är allvarligt. Slutligen är det ett kreativt sätt att skapa en avslappnad atmosfär i textmeddelanden.
U+1F609
Blinkande ansikte U+1F609
😉 Blinkande ansikte
En blinkande 😉 emoji visar att någon är busig eller humoristisk. Den visar att någon skämtar, flirtar eller har en dold agenda. Denna emoji är ett vänligt sätt att avdramatisera ett meddelande och ange att det ska tas med en nypa salt. Den kan också användas för att dela konfidentiell eller lekfull information och skapa en trevlig atmosfär. I vissa sammanhang har blinkningen till och med en retande eller flirtig innebörd, vilket är särskilt tilltalande i romantiska eller vänskapliga konversationer. Det hjälper också till att bryta isen och hålla igång en konversation.
U+1F60C
Lättat ansikte U+1F60C
😌 Lättat ansikte
Allt gick bra! Det lättade ansiktet 😌 utstrålar en lugnande atmosfär. Det är ett mjukt leende som signalerar att en obehaglig situation har hanterats framgångsrikt. Oro och rädsla kan nu läggas åt sidan eftersom personen känner sig avslappnad och löst. Den här emojien kan användas för att uttrycka tacksamhet eller lättnad när en svår situation har vänt sig väl. Den förmedlar också en känsla av tillfredsställelse och att släppa taget om stress eller spänningar, vilket skapar en trevlig stämning.
U+1F60D
Leende ansikte med hjärtöga U+1F60D
😍 Leende ansikte med hjärtöga
Ett leende av kärlek visas av 😍-emoji, som strålar av lycka med sina hjärtformade ögon. Den förmedlar intensiv kärlek och tillgivenhet för en person, plats eller till och med ett föremål. Denna emoji används ofta i romantiska meddelanden för att uttrycka kärlek, tacksamhet och beundran. Den kan också användas för att förmedla entusiasm för en sak eller ett evenemang. De hjärtformade ögonen symboliserar överväldigande känslor av lycka och en stark förbindelse.
U+1F970
Leende ansikte med leende ögon och tre hjärtan U+1F970
🥰 Leende ansikte med leende ögon och tre hjärtan
Den här förtjusande 🥰-emojin föreställer ett leende ansikte omgivet av hjärtan som förkroppsligar förälskelse och romantik. Den är perfekt för att uttrycka tillgivenhet, kärlek och romantiska hjärteangelägenheter medan du svävar på moln nio. Djupa förbindelser och kärleksfulla känslor kan förmedlas till personen du pratar med genom den här emojin. Den kan också användas för att uttrycka uppskattning för speciella ögonblick eller hjärtliga gester. På det hela taget är denna emoji ett underbart sätt att uttrycka din kärlek och tillgivenhet i digital kommunikation.
U+1F618
Ansikte som kastar en kyss U+1F618
😘 Ansikte som kastar en kyss
Kyss-emoji 😘 är ett uttryck för tillgivenhet. Den förmedlar vänskaplig eller romantisk sympati och används ofta för att uttrycka ömhet eller som en flirtsignal. Den kyssande emojin kan också användas för att uttrycka tacksamhet eller för att mildra ett sarkastiskt svar. Det är också ett lämpligt svar på oförskämda meddelanden för att lätta upp situationen. Denna emoji är ett charmigt sätt att dela känslor och känslor och förmedla närhet och kontakt även när man är fysiskt åtskild. Använd den för att ge dina nära och kära ett litet leende och visa att du bryr dig om dem.
U+1F617
Kyssande ansikte U+1F617
😗 Kyssande ansikte
En neutral kyssande ansikte 😗 emoji som representerar en kärleksfull gest mot vänner eller familjemedlemmar. Den används som ett vänligt uttryck för att säga “tack“, “hej“ eller “hejdå“. De öppna ögonen och det neutrala uttrycket signalerar att detta inte är en intim kyss, utan en varm, allmän gest. Dessutom kan denna emoji också representera uttrycket av en visselpipa eller ett “ankans ansikte“, som ofta används när man tar bilder. I vissa sammanhang har den en lekfull eller ironisk innebörd. Använd den för att skicka kyssar på ett vänligt sätt eller för att betona humoristiska situationer.
U+1F619
Kyssande ansikte med leende ögon U+1F619
😙 Kyssande ansikte med leende ögon
Med leende ögon och kyssande läppar utstrålar 😙-emoji en avslappnad och glad stämning. Den symboliserar en kärleksfull gest och är idealisk för att skicka en kyss till vänner eller familj, till exempel “Vi kramar och kysser dig“. Emoji:n förmedlar en harmonisk atmosfär och kan användas i humoristiska eller lekfulla sammanhang. Den kan till exempel användas för att representera vissling i en situation där du låtsas vara avslappnad. Den är mångsidig och ger dina meddelanden en vänlig och varm karaktär. Med den här emojin tillför du positiv energi till din konversation och uttrycker din tillgivenhet.
U+1F61A
Kyssande ansikte med stängda ögon U+1F61A
😚 Kyssande ansikte med stängda ögon
Med slutna ögon och rosiga kinder förmedlar 😚-emoji:n tillgivenhet och värme. Röda kinder är ett viktigt kännetecken eftersom de kan uttrycka blyghet, känslor eller förlägenhet. I många kulturer är röda kinder ett tecken på tillgivenhet eller känslomässig värme. Ofta används 😚 emoji för att uttrycka tacksamhet eller uppskattning för råd eller en tjänst, men också för att skicka kärleksfulla kyssar till nära vänner, familjemedlemmar eller en hemlig förälskelse. Kombinationen av slutna ögon och rosiga kinder ger den här emojin en speciell ömhet, vilket gör den idealisk för situationer där du vill visa dina känslor på ett charmigt och innerligt sätt.
U+1F60B
Ansikte som smakar på god mat U+1F60B
😋 Ansikte som smakar på god mat
Bon appetit! 😋-emojin visar ett uttryck av tillfredsställelse, hunger eller glädje över läcker mat genom att slicka sig på läpparna av glädje. Den visas strålande av glädje när du har lagat något särskilt gott eller när din tallrik är tom. Den används också ofta i samband med ett humoristiskt meddelande eller när man skämtar, eftersom den visar en lekfull grimas med tungan som sticker ut. På samma sätt används den vid flirt för en eftertänksam och tvetydig utvikning. 😋-emojin är perfekt för att uttrycka kulinarisk entusiasm och matglädje, eller helt enkelt för att förmedla en rolig och avslappnad stämning.
U+1F61B
Ansikte med utstucken tunga U+1F61B
😛 Ansikte med utstucken tunga
Du gör dig lustig över andra: Jag visste att du skulle göra bort dig. 😛-emoji flinar fräckt med utstucken tunga för att på ett lekfullt sätt skapa en humoristisk stämning eller mildra ett ironiskt påpekande. Den hjälper till att undvika missförstånd genom att visa att den andra personen inte ska ta meddelandet på för stort allvar. Den används också för att göra narr av någon eller för att kommentera en situation på ett skämtsamt sätt. På samma sätt kan det användas för att lätta upp skämt, vitsar och lekfulla skämt mellan vänner och för att upprätthålla en lättsam och avslappnad ton i konversationen.
U+1F61D
Ansikte med utstucken tunga och hårt slutna ögon U+1F61D
😝 Ansikte med utstucken tunga och hårt slutna ögon
Användare kan använda 😝-emojin, som är ett blinkande ansikte med utstucken tunga, för att på ett lekfullt sätt uttrycka sina känslor genom att göra narr av, bli arg på eller skämtsamt förolämpa någon. Denna emoji används ofta för provocerande meddelanden, grov eller svart humor och skadeglädje. Dess busiga utseende gör den till ett idealiskt val för att skapa en skämtsam atmosfär och göra det som sägs mer humoristiskt och mindre allvarligt. Dessutom är den utmärkt för att uttrycka skadeglädje eller för att svara på kritik eller obehagliga situationer med humor. På det hela taget är 😝-emoji en mångsidig symbol för att skapa en glad stämning i olika sammanhang och främja vänlig kommunikation mellan människor.
U+1F61C
Ansikte med utstucken tunga och blinkande öga U+1F61C
😜 Ansikte med utstucken tunga och blinkande öga
😜-emojin, som kännetecknas av ett blinkande öga och en utstucken tunga, förmedlar en fräck och lekfull attityd som är idealisk för humoristiska eller ironiska meddelanden. Blinkandet antyder en viss lekfullhet eller flirtighet, vilket gör den perfekt för situationer där människor retas eller charmar varandra. Det förmedlar att avsändaren inte är seriös och att meddelandet är menat med en blinkning. Därför är den idealisk för avslappnad och informell kommunikation där lätthet och skoj står i förgrunden. 😜-emojin kan användas i många sammanhang för att ge en lätt och glad touch till en konversation och undvika missförstånd. Dessutom visar kombinationen av tunga och blinkning att personen är öppensinnad och redo för ett skämt.
U+1F92A
Galet ansikte U+1F92A
🤪 Galet ansikte
Den här 🤪 emojin visar ett ansikte som ser nästan galen ut av skratt. Stora, vida ögon och en utsträckt tunga symboliserar att något är väldigt roligt eller konstigt. Uttrycket förmedlar en stämning av översvallande lycka och galen entusiasm. I situationer där du känner dig bekymmerslös och helt fånig är den här emojin idealisk för att uttrycka just de känslorna. Den är särskilt bra för att svara på roliga historier eller kvicka kommentarer, för att visa att du delar humorn eller inte kan hålla dig tillbaka. Ibland används den också för att anspela på stygga eller fräcka skämt, vilket bidrar till den busiga sidan av chatten.
U+1F928
Ansikte med höjt ögonbryn U+1F928
🤨 Ansikte med höjt ögonbryn
En höjt ögonbryn 🤨 emoji ger en frågande och skeptisk blick. Den kan användas för att uttrycka skepsis, misstro eller ogillande, och dess uttryck liknar de signaturansiktsuttryck som komikern Stephen Colbert och skådespelaren/brottaren Dwayne “The Rock“ Johnson har. Den neutrala munnen och de rynkade ögonbrynen gör det möjligt att uttrycka en mängd olika känslor som oro, ilska, misstänksamhet och ogillande. Den här emojin är perfekt för situationer där du vill ifrågasätta ett uttalande eller en handling, ta en kritisk ställning eller få någon att tänka på ett humoristiskt sätt.
U+1F9D0
Ansikte med monokel U+1F9D0
🧐 Ansikte med monokel
Med sin monokel representerar 🧐-emoji ett ansikte som ansågs vara en statussymbol på 1800-talet. Den visar rynkade ögonbryn och ett lätt höjt huvud, som om den undersöker något noga. Används för att indikera att något verkar misstänkt för dig, eller att du gör en skeptisk eller ironisk observation. På så sätt uppmuntrar det till noggrann granskning och främjar kritiskt tänkande. Samtidigt kan det också förmedla en viss sofistikering eller självbelåten intelligens, som om du beter dig som en “smartass“. Den här emojin är en finare version av den grubblande smiliansikten och passar utmärkt för att kasta ett vaksamt öga runt omkring.
U+1F913
Nörd-ansikte U+1F913
🤓 Nörd-ansikte
Nörd-emoji 🤓 är ett ansikte med stora glasögon, ett pinsamt leende och tandlägen. Den används ofta på ett humoristiskt eller ironiskt sätt för att beskriva nördar eller för att uttrycka hur smart du är. Den representerar stereotypen av nörden, en intelligent men udda klädd person med sociala brister. Även om denna emoji ofta används av personer som pejorativt hänvisar till sig själva som nördar, kan kombinationen av nördglasögon och tandbultar i vissa fall också framkalla antiasiatiska stereotyper. Det faktum att standardfärgen är gul förstärker denna problematiska representation. Vissa plattformar har med tiden reviderat nörd-emoji:n för att ta bort bocktänderna, möjligen som ett erkännande av den potentiella skada som denna representation kan orsaka.
U+1F60E
Ansikte med solglasögon U+1F60E
😎 Ansikte med solglasögon
Jag är världens kung! Den här 😎-emojin är smart och avslappnad och har ett ansikte med ett brett, stängt leende och svarta solglasögon. Den uttrycker coolhet och självförtroende och används för att förmedla en bekymmersfri, avslappnad attityd eller för att uttrycka att något är utmärkt. Om du är säker på dig själv, har gjort något särskilt bra och är stolt över det är den här emojin ett lämpligt val. Den är också en symbol för solsken, sommarsemestrar och strandsemestrar. Den kan användas i situationer där du känner en känsla av överlägsenhet eller lugn. I vissa fall förmedlar emojin även lite ironi eller skoj i din egen coolhet. På det hela taget är den mångsidig och hjälper till att förmedla positiva känslor och attityder i kommunikationen.
U+1F978
Förklätt ansikte U+1F978
🥸 Förklätt ansikte
Med roliga glasögon, falska ögonbryn, en bullig näsa och en påklistrad mustasch visar 🥸-emoji ett förklätt ansikte. Denna emoji används för att indikera att någon vill dölja sin identitet eller sina avsikter. Den kan också uttrycka en önskan att gå till botten med något utan att bli igenkänd. Dessutom är den en symbol för karneval, där människor klär ut sig och tar på sig olika roller. Egenskaperna hos detta förklädda ansikte kommer från “Groucho-masken“ eller “Groucho-glasögonen“, som utformats med hänvisning till karikatyren av Julius Henry Marx i Marx Brothers-filmerna. Dessa humoristiska filmer var mycket populära på 1930- och 1940-talen, och masken har varit en viktig del av nyhetsbutikerna sedan 1940-talet.
U+1F929
Smörjande ansikte med stjärnor i ögonen U+1F929
🤩 Smörjande ansikte med stjärnor i ögonen
Överväldigad av spänning visar 🤩-emoji ett ansikte med ett brett, öppet leende och stjärnor som ögon, som om man ser en älskad person. Färgen på stjärnorna varierar beroende på plattform, men är ofta guld eller röd. Den här emojin visar att någon eller något är fantastiskt, fascinerande, imponerande eller spännande. Den används för att uttrycka förväntan eller spänning inför en kommande händelse eller ett möte. På samma sätt kan den symbolisera fascination för kändisarnas och berömmelsens värld. Slutligen kan den representera den mållösa beundran man känner när man möter en person som man tycker mycket om.
U+1F973
Ansikte med partyblåsare och partyhatt U+1F973
🥳 Ansikte med partyblåsare och partyhatt
“Det var en vild fest“ eller “Det finns något att fira“. För ren feststämning kan du prova 🥳-emoji: ett ansikte i en partyhatt som blåser i ett horn medan konfetti flyger runt huvudet. Den symboliserar glädjen i sprudlande fester och glada tillfällen som nyårsafton, födelsedagar eller World Emoji Day. Denna emoji uttrycker att det finns något att fira eller att du har haft en vild fest. Oavsett vilket tillfälle det handlar om betonar denna emoji firandet. Den visar att du är redo att njuta av en händelse till fullo och ser fram emot vad som komma skall. Dessutom kan den stå för karneval och uttrycka glädjen över den femte årstiden.
U+1F60F
Smörande/skämtsamt ansikte U+1F60F
😏 Smörande/skämtsamt ansikte
Med en sidoblick, höjda ögonbryn och ett halvt leende uttrycker 😏-emojin självbelåtenhet, ironi, coolhet eller lekfullhet. Den används ofta för att förmedla flirt eller sexuella anspelningar, men använd den med försiktighet eftersom någon ibland kan ha något på gång. I många sammanhang har emojin olika betydelser beroende på hur den används. Den kan representera humoristiska kommentarer eller situationer där du gör narr av dig själv eller en annan person. Men den kan också användas för att uttrycka självförtroende, förlägenhet eller tillfredsställelse.
U+1F612
Oroat ansikte U+1F612
😒 Oroat ansikte
😒-emoji är ett ansikte med lätt höjda ögonbryn, en rynka och en sidoblick som visar missnöje och missnöje. Den används ofta för att uttrycka ointresse eller ogillande av en person eller situation. På samma sätt kan den användas för att kommunicera att du inte är entusiastisk över något och vill dela med dig av ditt missnöje. I olika sammanhang kan emojien förmedla olika negativa känslor, till exempel ilska, nervositet eller skepticism. I det här fallet antyder sidoblicken en avvisande attityd och understryker den ointresserade stämningen. Slutligen används den också i roliga eller ironiska situationer för att uttrycka missnöje på ett lekfullt sätt.
U+1F61E
Besviket ansikte U+1F61E
😞 Besviket ansikte
Denna 😞 emoji visar ett ansikte med ett sorgligt uttryck, sänkt blick och nedåtvända munhörn, vilket återspeglar besvikelse och frustration. Den symboliserar känslor av sorg, ånger och ånger och uttrycker en rad olyckliga känslor som kan uppstå i olika situationer. När någon använder den här emojien visar de att de har haft negativa upplevelser, stressiga omständigheter eller svikna förväntningar. Den är också användbar för att uttrycka sympati och förståelse för andra under svåra tider. Att använda denna emoji kan bidra till att ge känslomässigt stöd och skapa en djupare kontakt.
U+1F614
Eftertänksamt ansikte U+1F614
😔 Eftertänksamt ansikte
Ett besviket ansikte 😔 uttrycker eftertänksamhet och ånger samtidigt som man tittar ner och tar sig tid att tänka. Denna emoji representerar melankoli, allmänt missnöje och frustration. Det förmedlar olika sorgliga känslor som besvikelse, smärta eller ensamhet och är mindre intensivt än andra sorgliga emojis som det högljudda gråtande ansiktet 😭, vilket gör det mer eftertänksamt. Denna emoji kan användas för att uttrycka missnöje, missade möjligheter eller ånger över ett beslut. Den används också för att visa medkänsla och förståelse för andras känslor när någon går igenom en svår tid eller har blivit besviken.
U+1F61F
Bekymrat ansikte U+1F61F
😟 Bekymrat ansikte
Det oroliga ansiktet 😟 återspeglar spänning inför en komplicerad situation eller en viktig händelse. Det visar öppna ögon, höjda ögonbryn och en bred rynka på pannan. Uttrycker oro, osäkerhet och obehag. Det är förknippat med många måttligt ledsna eller spända känslor, inklusive oro, rädsla, panik, besvikelse och missnöje. En bra användning av denna emoji är att uttrycka sympati och förståelse för andras oro eller att uttrycka din egen oro i en diskussion. Den kan också användas för att ange en obekväm situation eller ett meddelande som kräver särskild uppmärksamhet.
U+1F615
Förvirrat ansikte U+1F615
😕 Förvirrat ansikte
Ett förbryllat ansikte 😕 uttrycker förvirring eller oenighet. Ögonen är öppna och pannan är lutande, som om kinderna är ihoptryckta eller läpparna är hoprullade. Det signalerar osäkerhet och missnöje med en situation och visar att man har tänkt sig något annat. Även om den uttrycker förundran eller tvekan används den ofta också för att uttrycka mild sorg, besvikelse eller frustration. Den kan också användas i stunder då man söker klarhet eller reagerar på en oväntad händelseutveckling.
U+1F641
Lätt rynkande ansikte U+1F641
🙁 Lätt rynkande ansikte
“Jag är ledsen att höra det“ eller “Jag är lite irriterad över det du säger“. Med öppna ögon och lätt rynkad panna 🙁 uttrycker det ett lätt missnöje, oro, besvikelse eller sorg, men oftast mindre intensivt än rynkade pannor ☹. Det kan också signalera avvisande eller ilska när någon är överraskad eller rädd. I kommunikation kan den användas för att förmedla empati eller sympati, eller en mild form av kritik eller besvikelse. Du kan använda den här emojin för att förmedla sådana känslor utan att vara alltför negativ eller sårande, och den hjälper till att hålla samtalsstämningen från att bli alltför spänd.
U+2639
Rynkande ansikte U+2639
 Rynkande ansikte
Det rynkade ansiktet ☹ ser ledsen ut med munhålen hängande nedåt och uttrycker missnöje eller obehag. Det ser glädjelöst och olyckligt ut och kan visa missnöje med saker som vädret, små misstag eller en persons beteende. Jämfört med 🙁 emoji, det lätt rynkade ansiktet, är känslan mer intensiv eftersom rynkan är mer uttalad. Den används ofta för att uttrycka mild oro, besvikelse eller kärleksfull sorg, till exempel att man saknar en älskad person. I samtal hjälper den till att uttrycka djupare negativa känslor och att främja förståelse och empati mellan människor.
U+1F623
Ledsenhetsansikte U+1F623
😣 Ledsenhetsansikte
Med sammanbitna ögon och en lätt rynkad panna är 😣-emoji ett uttryck för hjälplöshet och ansträngning. Den förmedlar känslan av att gå igenom en svår situation och att lida. Efter en tröttsam dag ser det ut som om du vill kasta in handduken. Denna emoji signalerar dock också att du trots svårigheterna kommer att fortsätta och till slut övervinna situationen. Den uttrycker olika grader av frustration, sorg, hjälplöshet och uthållighet. Facebooks design innehåller till och med en ljuslila panna för att betona ansträngningen. Med denna emoji kan vi kommunicera till andra att vi befinner oss i en svår situation, men att vi är fast beslutna att fortsätta och vara uthålliga.
U+1F616
Förvirrat ansikte U+1F616
😖 Förvirrat ansikte
Hur i hela friden kunde detta hända? Den här emojin 😖 uttrycker starka känslor som frustration, ilska och hjälplöshet. De X-formade, trånga ögonen och den ihopklämda munnen ger intryck av att den skakar av ilska eller håller tillbaka tårarna. Får dig att undra: “Hur kunde detta hända? Kan användas för att visa extrem ilska när den ordspråksmässiga tunnan har spruckit. Den representerar att man känner sig överväldigad av känslor som ilska, frustration, avsky och sorg, som om man är på gränsen till nederlag. Genom att använda denna emoji kan vi låta andra veta att vi befinner oss i en känslomässigt svår situation och känner oss överväldigade av starka känslor.
U+1F62B
Trött ansikte U+1F62B
😫 Trött ansikte
En trött emoji 😫 med smala ögon, en rynkad panna och en öppen mun. Den representerar trötthet, oavsett om det beror på sömnbrist, det som händer runt omkring oss eller en stressig person eller situation. Vi använder denna emoji för att låta andra veta att vi är utmattade och desperat behöver en paus. På samma sätt kan den användas för att uttrycka extrem svaghet och det akuta behovet av vila. Även om den ursprungligen utformades för trötthet kan den också användas för att uttrycka frustration och sorg, samt spänning och tillgivenhet, som om du inte kan tro hur fantastisk någon eller något är.
U+1F629
Trött ansikte U+1F629
😩 Trött ansikte
Lämna mig ifred! Med höjda ögonbryn och nedåtvridna munhål visar 😩-emoji:n sitt missnöje och sin utmattning. Den lider av stressiga, obehagliga men oundvikliga händelser och uttrycker ett gråtfärdigt och argt humör. Denna emoji representerar både mental och fysisk utmattning och förmedlar en mängd olika känslor, bland annat frustration, sorg, underhållning och tillgivenhet. I vissa fall har den en lekfull touch som lättar upp uttrycket. Det är en vanlig emoji som används för att uttrycka sympati för andras svårigheter eller för att dela med sig av sin egen trötthet och lustlöshet. Samtidigt kan den också användas för att visa en humoristisk, ironisk eller överdriven skildring av utmattning.
U+1F97A
Ansikte med tiggande ögon U+1F97A
🥺 Ansikte med tiggande ögon
Den här 🥺 emojin visar ett bedjande, underdånigt uttryck med stora, glänsande ögon. Den används för att be om något, till exempel pengar eller för att låna en bil. Ofta är hundblicken det sista vapnet du behöver för att få det du vill ha när orden inte räcker till. Emojin kan också användas för att uttrycka tillgivenhet, beundran eller känslor genom en kärleksfull gest. Förlåtelse, medkänsla och hopp är andra associationer. På sin höjdpunkt var det vädjande ansiktet den tredje mest populära emojin på Twitter och återfanns oftast i tweets med hjärtan. Det används ibland i kombination med pekande händer för att representera en blyg eller reserverad hållning (🥺👉👈).
U+1F622
Gråtande ansikte U+1F622
😢 Gråtande ansikte
😢 Crying Face representerar ett sorgligt uttryck med en enda tår som rinner nerför kinden. Denna smiley uttrycker ett skadat och sorgligt sinnestillstånd i samband med en viss situation eller händelse. När minnet av en negativ händelse fortfarande gör ont är denna emoji ett bra val. Den kan uttrycka måttlig sorg eller mindre intensiv smärta än det gråtande ansiktet 😭. Dessutom kan den användas för att förmedla medkänsla och sympati i en konversation, särskilt när någon behöver tröst eller stöd. Dessutom används det i humoristiska eller ironiska situationer för att uttrycka sorg på ett lättare sätt.
U+1F62D
Högljutt gråtande ansikte U+1F62D
😭 Högljutt gråtande ansikte
Ett ansikte som gråter våldsamt 😭 symboliserar förtvivlan och otröstlighet, medan tårarna rinner från ögonen som ett vattenfall. Det representerar känslor av sorg, smärta eller nederlag och används ibland i ironiska sammanhang. Till exempel när något är så roligt att man knappt kan hindra sig själv från att skratta, eller när någon gör ett drama av en obetydlig situation. Denna emoji är en av de mest populära på sociala medier som Twitter och uttrycker vissa intensiva känslor som stolthet, överväldigande glädje eller till och med lättnad. Tolkningen av denna emoji varierar beroende på sammanhanget och kan ha både allvarliga och humoristiska betydelser.